Vem är Ludde Nordenskjöld?

Jag är ungefär lika insnöad på gamla spel som jag är på böcker. Känslan av att ha flyt i ett arkadspel är inte helt olik den känsla jag upplever när jag skriver och det går bra. Jag har överhuvudtaget lätt för att snöa in på olika saker, vilket är en bra förutsättning om man vill göra nischade böcker. Skrivandet har funnnits med mig sedan 1997 då jag läste boken Räddaren i nöden för första gången.

Berätta om Insert Coin! Vad handlar boken om? Hur kommer det sig att du skrev den?

Fröet till Insert Coin måste ha kommit till redan tidigt 2000-tal, när automaterna som jag spelade på under uppväxten försvann i rask takt. Tidigt 2015 fick jag för mig att jag skulle skriva en artikel i ämnet arkadspel och deras frånvaro i dagens samhälle. I research-syfte tog jag kontakt med en före detta utställare av arkad- och flipperspel. När jag ändå hade honom på kroken kunde jag inte låta bli att fråga om han kunde tänka sig att ställa upp på en lite längre intervju. Det ena ledde till det andra, jag fick kontakt med fler personer inom automatbranschen och insåg att ämnet – som i stort sett var helt outforskat – var större och mer relevant än jag först anat. Den där artikeln växte till en bok i mitt huvud. Jag insåg också att det var en bok som behövdes skrivas nu och inte imorgon, eftersom de personer som sitter på förstahandshistorierna om tv-spelens intåg i samhället minst sagt börjar bli till åren.

Vad har du på gång nu?

Jag befinner mig i planeringsstadiet för en bok som ska handla om Stockholms punkscen under det tidiga 1990-talet, med fokus på människorna och inte i första hand musiken. Jag har även en barnbok på gång om en sjuårig saksamlare som hittar ett mystiskt föremål, samt planer på en samling med kortare texter som jag skrivit för fanzines och tidninger. Sedan finns lösa idéer till ungefär fem böcker till.

Inspirerande föreläsningar

Dokument Press ger ut böcker med författare och kreatörer som oftast själva banat ny mark inom sitt område. Oavsett om det är barnböcker, jämställdhet

› Läs mer

Har du en bokidé du vill förverkliga?

FAQ Vi på Dokument Press är alltid intresserade av nya manus och utgivningsidéer. Om du sitter på något av detta, tveka inte att höra av dig till oss. Men

› Läs mer

Produktion, tryck och distribution

Läs mer om våra tjänster inom produktion, tryck och distribution. Med vår långa erfarenhet av att producera, trycka och distribuera konst- och fotoböcker

› Läs mer

Läs mer om de tjänster vi erbjuder!

Dokument Press erbjuder allt från föreläsningar, stadsvandringar och workshops till organisering och genomförande av utställningar, evenemang, debatter

› Läs mer

Dokument Press – en kort förlagshistoria

Precis som Astrid Lindgren började vi vår bana med att bli refuserade. Vi hade redan varit aktiva som tidskriftsutgivare och -distributörer när Malcolm

› Läs mer
  • Följ Dokument Press på Instagram!