Vem är Magnus Frederiksen?

Kreatör, pappa och samlare av udda saker. Vill få mina medmänniskor att förstå att vi alla är kreativa men på olika sätt. Vi måste bara sluta jämföra oss med vad andra gör. Lever i Årsta. Drömmer om att en dag öppna upp ett lämpligt musikprogram och känna att jag har ett album inom mig som forsar fram och ut genom datorns ljudkort.

Berätta om Microscopic Monsters, vad är det?

Boken tar oss med till en värld där allt smått blir stort och de värsta skräckfilmsmonsterna kommer till liv och visar sig finnas på riktigt. En ritbok för unga och gamla som är nyfikna på världen runt omkring oss ur ett mikroskopiskt perspektiv. Vi har lärt oss att färglägga sånt som vi förknippar med att vara vackra. Nu är det dags att göra notsatsen. Helst vill jag att man ska känna lite obehag och kanske t.o.m rädsla. Som en bra skräckfilm… Sen råkar jag tycka att det blir vackert ändå, hur obehagligt man än kan tycka att det är. Speciellt när man får välja helt själv vilka färger exempelvis en kattlus larv ska ha eller kanske en blodsugande parasit, att man tar över kontrollen.

Vad är det viktigaste med boken?

Jag hoppas den ska skapa nyfikenhet att vilja veta mer. Varje organism har en kort beskrivning som är tänkt att uppmuntra till att googla vidare på egenhand. Sen vill jag ju självklart att den som köper boken ska få skratta lite, känna lite härlig obehagskänsla och kanske att hen lärt sig något nytt.

Vad har du på gång nu?

Ett större foto/illustrationsprojekt kommer lanseras i vår tillsammans med Roy Rossovich, två andra ritböcker kommer släppas i staterna i mars, ska påbörja nästa ritbok till sommaren men har inte bestämt vilket ämne än. Vill utforska obehagskänslan mer… kanske en bok om skräck.

Inspirerande föreläsningar

Dokument Press ger ut böcker med författare och kreatörer som oftast själva banat ny mark inom sitt område. Oavsett om det är barnböcker, jämställdhet

› Läs mer

Har du en bokidé du vill förverkliga?

FAQ Vi på Dokument Press är alltid intresserade av nya manus och utgivningsidéer. Om du sitter på något av detta, tveka inte att höra av dig till oss. Men

› Läs mer

Produktion, tryck och distribution

Läs mer om våra tjänster inom produktion, tryck och distribution. Med vår långa erfarenhet av att producera, trycka och distribuera konst- och fotoböcker

› Läs mer

Läs mer om de tjänster vi erbjuder!

Dokument Press erbjuder allt från föreläsningar, stadsvandringar och workshops till organisering och genomförande av utställningar, evenemang, debatter

› Läs mer

Dokument Press – en kort förlagshistoria

Precis som Astrid Lindgren började vi vår bana med att bli refuserade. Vi hade redan varit aktiva som tidskriftsutgivare och -distributörer när Malcolm

› Läs mer
  • Följ Dokument Press på Instagram!